cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Més de 2.000 alumnes celebren amb exàmens l'Any de les Matemàtiques

Estudiants de batxillerat i secundària participen de les proves Cangur

Dos mil alumnes de batxillerat i darrers cursos de secundària de la Comunitat Autònoma prenen part avui de les anomenades proves Cangur de coneixements matemàtics; avui mateix, a aquests dos mil estudiants hi haurem d'afegir més d'un milió cinc-cents mil més que realitzaran aquestes mateixes proves arreu d'Europa.

Els instituts i centres d'ensenyament involucrats són el Santa Maria (Eivissa), el Josep Maria Quadrado (Menorca) i els Josep Maria Llompart i CIDE de Mallorca. Les proves Cangur es realitzen anualment i estan dissenyades per comprovar el grau d'habilitat per resoldre problemes "adequats al nivell escolar" de càlcul i de raonament.

Enguany les proves Cangur s'afegeixen a la celebració de l'any 2000 com a Any Mundial de les Matemàtiques, declarat per la Unió Matemàtica Internacional amb el suport de la Unesco. Avui horabaixa, la UIB acull l'acte inaugural de la celebració d'aquest Any Mundial, amb una lliçó del rector "Llorenç Huguet" sota el títol Matemàtiques a l'era de la comunicació. Aquesta celebració, coordinada pel doctor Llorenç Valverde, arriba precedida per una declaració institucional del Parlament balear, la qual segueix les ja signades per les Corts Generals i altres comunitats autònomes. L'objectiu d'aquesta declaració ha estat fer palesa, arreu del món, la importància de les matemàtiques en la societat actual.

Fou al final de la dècada de 1980 quan un professor australià "Peter O'Holloran" inventà una competició molt singular de caràcter obert, «com el de les curses i maratons populars, en què hi participen des de campions olímpics fins a esportistes esporàdics», segons recorda Valverde. «Però els objectius d'aquest concurs peculiar no tenia res a veure a córrer més que els altres, o demostrar una habilitat física determinada: els alumnes de batxillerat i darrers cursos de secundària podien comprovar, en un marc ludicofestiu, el grau de la seva habilitat per resoldre problemes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.