nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

Antich nomenarà divendres abans les conselleres sense cartera

El Parlament aprova els canvis en la Llei de Règim Jurídic

El president del Govern balear, Francesc Antich, destituirà i nomenarà automàticament en els seus càrrecs les actuals conselleres sense cartera el divendres vinent abans de la celebració del Consell de Govern.

Amb aquesta mesura, Fernanda Caro, consellera de Benestar Social, i Misericòrdia Ramon, consellera d'Innovació Tecnològica, passaran a tenir capacitat executiva com a conselleres de ple dret. Això ho fa possible l'aprovació ahir, pel ple del Parlament balear, dels canvis en la Llei de Règim Jurídic que permet ampliar el nombre de conselleries, que fins ara estava limitat en deu.

Caro i Ramon deixaran d'estar adscrites, d'aquesta manera, a les conselleries de Treball, encapçalada pel conseller d'EU, Eberhard Grosske, i d'Hisenda i Pressuposts, amb el socialista Joan Mesquida al capdavant. Aquesta designació, que necessita la prèvia publicació de l'aprovació dels canvis en la Llei de Règim Jurídic abans esmentada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, afecta també el vicepresident del Govern balear, el nacionalista d'esquerres Pere Sampol, que passarà també a ser conseller d'Economia, Comerç i Indústria, que avui està adscrit a la Conselleria d'Agricultura, que encapçala Joan Mayol, també del Partit Socialista de Mallorca (PSM).

El projecte de llei aprovat ahir amb el suport dels 30 diputats del Pacte de Progrés i amb 22 vots en contra "els dels diputats del PP presents en la sessió plenària d'ahir" es basa, segons l'exposició de motius, en «la conveniència que l'estructura del Govern sorgit del darrer procés electoral pugui ampliar-se». Això ha obligat a «reformar parcialment» l'article 3 de l'anterior text normatiu «de manera que el nombre de conselleries amb o sense cartera executiva pugui ser determinat lliurement pel president de les Illes Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.