muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Gesa desmantella la fàbrica de gas de Son Molines després de 35 anys d'activitat

El solar del polígon de Llevant serà desocupat en tres mesos per instal·lar-hi oficines

Després de 35 anys de servei, Gesa ha iniciat el desmantellament de la fàbrica de gas ciutat de Son Molines, en el polígon de Llevant de Palma. Des de 1965, aquesta instal·lació ha estat el principal centre productor del gas canalitzat de Palma. Durant els darrers tres anys, l'empresa energètica ha duit a terme la substitució del gas ciutat pel gas propanat, la qual cosa ha obligat també a reconvertir les conduccions de distribució generals i les dels usuaris.

Així, amb la substitució ja finalitzada, l'octubre del 1999, la fàbrica de Son Molines deixà de funcionar i, el passat 1 de març, Gesa donà llum verda al procés de desmantellament de les instal·lacions, que fou adjudicat a través de concurs a l'empresa Imasa. Encara que Gesa s'ha donat un termini de sis mesos per completar el desmuntatge, el cap de la fàbrica de gas, Vicenç García, espera que només calguin tres mesos.

En el moment de l'entrada en servei de Son Molines, es tancà l'antiga fàbrica del Molinar, que funcionà amb destil·lació de carbó durant 106 anys. Son Molines, amb les darreres modificacions introduïdes, arribà al límit de la seva capacitat el 1983. Cinc anys més tard, s'inicià una nova etapa amb el funcionament de la planta d'aire propanat de cas Tresorer, devora el camí Fondo i la depuradora de Palma.

Vicenç García explicà ahir que «els terrenys de Son Molines es destinaran a oficines i centres laborals de Gesa. No hi quedarà res relacionat amb maquinària o explotació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.