algo de nubes
  • Màx: 16.31°
  • Mín: 7.61°
16°

El Parlament s'adhereix a l'Any Internacional de les Matemàtiques

És una matèria que permet «comprendre la societat de la informació»

El ple del Parlament balear va aprovar ahir una declaració institucional de suport a l'organització de l'Any Mundial de les Matemàtiques, que és com ha estat declarat l'any 2000. Segons el text aprovat ahir, la Junta de Portaveus s'adhereix «a la celebració d'aquest any mundial, atès que és una oprtunitat per millorar l'educació matemàtica dels escolars i permet millorar la divulgació, entre el públic en general i entre els professors i alumnes, del coneixement matemàtic i del paper essencial que avui tenen les matemàtiques». Igualment, un dels factors que es destaquen d'aquesta disciplina és que són «indispensables per desenvolupar i comprendre la societat de la informació».

El document esmentat enumera els quatre aspectes fonamentals en els quals es basa la dita adhesió institucional. En primer lloc, les matemàtiques són «una de les màximes expressions de la intel·ligència humana» i «un magnífic exemple de la bellesa de les creacions humanes». «Constitueixen un eix central de la història de les idees i de la cultura», s'afegeix en aquest primer bloc.

Les aplicacions d'aquesta disciplina són, en segon lloc, «cada cop més extenses, no solament en l'àmbit de les ciències naturals i de la tecnologia i en molts altres camps fonamentals en el desenvolupament i el progrés dels pobles». En tercer lloc, les matemàtiques tenen un «paper essencial en els sistemes educatius i en l'aprenentatge dels escolars i, per consegüent, formen part del bagatge cultural de tota la població, i són indispensables per desenvolupar i comprendre la societat de la informació».

En quart i darrer lloc, les matemàtiques «impliquen universalitat, pel seu origen i desenvolupament en cultures molt diverses, pel seu llenguatge i per les seves aplicacions, que les converteixen en un vehicle per a la cooperació entre diferents pobles i cultures».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.