algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Professors valencians constitueixen a Eivissa una plataforma per la llengua

La Plataforma per la Unitat de la Llengua Catalana a Eivissa ha criticat amb duresa les recents ordres emeses per la Conselleria d'Educació i Cultura, per les quals a les Illes es deixen de reconèixer les acreditacions lingüístiques de català emeses per la Junta Qualificadora de la Generalitat Valenciana. La plataforma esmentada considera les ordres de la Conselleria «un atac premeditat i amb mala fe que vol posar en perill l'ensenyament públic».

Contràriament, la Direcció General de Política Lingüística ha reiterat que les úniques intencions del text aprovat per Consell de Govern han estat les de garantir la qualitat de l'ensenyament públic de llengua catalana i d'altres matèries que s'imparteixen en aquest idioma, a més de forçar la Generalitat Valenciana a homologar les seves titulacions amb les que són emeses a Catalunya i a les Balears.

Com és sabut, el Govern de Zaplana trencà aquesta reciprocitat quan arribà a la Generalitat, de manera que els professors valencians podien trobar feina a les Illes o a Catalunya sense cap examen previ, mentre que els d'aquestes comunitats havien d'homologar els seus coneixements de català al País Valencià.

El comunicat de la plataforma ara creada nega, a més, que el nivell exigit per la Junta Qualificadora valenciana sigui baix, perquè «les persones que superen aquesta prova (l'apte està en un mínim de set) tenen uns coneixements suficients i una bona competència comunicativa en català».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.