algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Cort supera la ressaca electoral amb les anàlisis dels diferents partits

Els socialistes reconegueren l'exagerada derrota patida a les urnes palmesanes

Els líders de les distintes formacions amb representació a l'Ajuntament de Palma aprofitaren la jornada d'ahir per valorar els seus resultats a nivell general i també a nivell de Palma.

El portaveu socialista, Antoni Roig, va explicar que la seva formació està analitzant els resultats de Palma i comparant-los amb altres capitals de província «tot i que està clar que hem perdut les eleccions i no podem menys que felicitar el Partit Popular. No vull justificar la nostra derrota, l'hem d'assumir i mirar on hi ha hagut les nostre errades, hem d'esbrinar perquè no hem estat capaços d'il·lusionar la gent», afirmà.

Per la seva part, el regidor del PSM Biel Barceló, explicà que «els nostres resultats no han estat bons perquè l'objectiu nacionalista era aconseguir un diputat. Tot i això, els nostres resultats han estat bastant acceptables, ens hem mantingut ferms i fins i tot hem crescut en percentatges i a Palma hem obtingut el millor resultat des del 1993. De totes maneres, no crec que aquestes dades siguin extrapolables per a les properes eleccions autonòmiques». Jordi López, regidor d'Els Verds, va dir que «hem de recordar que aquests resultats són d'eleccions generals. El batle de Palma continua sent batle de Palma per tan sols deu vots. Crec que l'abstenció ha perjudicat les forces progressistes, però nosaltres ens hem mantingut i a Palma hem crescut percentualment, i això que era la primera vegada que ens presentàvem formant part d'un equip de Govern a un Executiu Autonòmic. Jo crec que nosaltres ens hem consolidat».

El regidor d'Unió Mallorquina, Ferran Trujillo, va dir que «al meu parer hi ha hagut un vot en contra de l'aliança i el pacte entre PSOE i EU. Si tenim en compte el gran nivell d'abstenció crec que el càstig a l'esquerra es deu en bona part al fracàs estratègic de l'esquerra i a la pèrdua per part del PSOE dels votants de centre. En general ha arrasat la dreta i hem d'estar contents perquè a nivell de tot l'Estat el vot nacionalista s'ha consolidat o ha agumentat. Està vist que en una època de bonança econòmica els experiments de darrera hora no funcionen».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.