nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Acord de mínims entre sindicats policíacs i la Prefectura per la cobertura de seguretat d'avui

Treballaran des dels agents de carrer a la Brigada Judicial

La Prefectura Superior de Policia de Balears i els sindicats d'aquesta força de seguretat arribaren aquesta setmana a un acord de mínims per tal de donar la cobertura adient a la jornada electoral d'avui. Fons sindicals informaren que finalment aconseguiren un consens organitzatiu que preveu dues possibilitats per als agents: els que compleixin la jornada sencera cobraran 13.500 pessetes i gaudiran de dos dies lliures que podran agafar durant l'any o afegir-los a les seves vancances. També s'acordà l'opció de realitzar la jornada partida, que implicarà la mateixa quantitat econòmica, però només un dia lliure.

El punt que va provocar les majors discrepàncies durant la reunió, que es va perllongar durant més de tres hores, fou el compliment de la llei electoral, que fixa un permís de quatre hores per a totes les persones que treballin durant la jornada per tal que puguin exercir el seu dret al vot. Per això, el cap superior de Policia de Balears, Eduardo Pérez Extremera, i els sindicats acordaren redistribuir els serveis entre els funcionaris que treballassin la jornada sencera perquè poguessin anar a votar.

Les fonts sindicals consultades denunciaren que els responsables policíacs, com ara el cap superior i la delegada del Govern, Catalina Cirer, «no han lluitat suficientment per aconseguir de la Junta Electoral més mitjans econòmics per al col·lectiu de funcionaris». En aquest sentit, recordaren que les dietes que cobraren durant les passades eleccions municipals i autonòmiques del juny de 1999 es xifraren entre les 25.000 i 30.000 pessetes pel mateix servei que han de cobrir avui. També destacaren l'organització que s'ha aconseguit en altres ciutats, com ara Barcelona o Madrid, on només es contempla la jornada partida per als agents que treballin durant tot el dia d'eleccions. També ressaltaren el greuge comparatiu amb els seus companys de la Policia Local, depenent de l'Ajuntament de Palma, que percebran una major compensació econòmica per desenvolupar serveis idèntics. Les mateixes fonts sindicals afegiren que avui serà al carrer la pràctica totalitat d'efectius de la Prefectura de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.