cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

El GOB exigeix «contundència» a les administracions per salvar cala Tuent

«És el gran espai pendent de protecció després de la recent modificació de la LEN»

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) i Defensa de la Naturalesa afirmà ahir que, després de la recent protecció per part del Parlament balear d'espais mallorquins com es Canons, Alcanada, s'Almudaina i cap del Pinar, «cala Tuent és el gran tema pendent de protecció», informa Efe.

La preservació d'aquest paratge de la costa del municipi d'Escorca davant «l'amenaça» de l'edificació turística «és una responsabilitat» de distintes Administracions i «d'elles depèn el futur d'aquest espectacular paisatge de la serra de Tramuntana», indica el GOB en un comunicat.

Ni la moratòria del Consell de Mallorca, ni les Directrius d'Ordenació del Territori ni la modificació de la Llei d'Espais Naturals (LEN) han aconseguit la protecció d'aquest racó de la costa nord de Mallorca, afirma el grup conservacionista.

«Ni el Consell de Mallorca ni el Govern han d'abandonar l'oportunitat d'aturar la construcció d'un hotel» en aquesta zona perquè cala Tuent «no es mereix això», insisteix a advertir aquesta organització, que reclama de les administracions públiques que decideixin una «actuació contundent per evitar aquest mal». En opinió del GOB, «la credibilitat de les nostres institucions quedaria absolutament anul·lada si consentim» que s'edifiqui un establiment hoteler, la qual cosa suposaria «una vegada més que l'especulació desmesurada i el ciment haurien guanyat la partida al paisatge». L'any 1972, l'Administració de l'Estat va declarar Paisatge Pintoresc tota la costa nord-oest de Mallorca, en una disposició proposada pel Ministeri d'Educació i Ciència feta amb el principal objectiu de la preservació integral d'aquests paratges, entre els quals s'esmentava de manera expressa cala Tuent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.