L'Agrupació Balear de Venedors Ambulants (ABVA) ha remès a la Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria del Govern autonòmic, de la qual és titular el vicepresident, Pere Sampol, un seguit de propostes amb la intenció que la situació d'aquest sector sigui regulada a través de la futura llei de comerç. El sector, que és integrat per més de 4.500 venedors ambulants i dóna ocupació a 13.000 persones, genera un volum de vendes de més de 30.000 milions anuals.
La presidenta de l'ABVA, Enriqueta Garrido, demana que el sector sigui reconegut «com una modalitat de comercialització que constitueix un canal propi d'abastament, sense caràcter de subsidiaritat o complementarietat del comerç minorista global». Aquesta demanda es basa en el fet que la dita associació considera que les 13.000 persones esmentades són una xifra a tenir en compte, atès que el total de l'ocupació assalariada en el comerç sedentari gira al voltant de les 30.000 persones, segons xifren els sindicats. «Això vol dir que els venedors ambulants representen un 30% del comerç minorista balear», segons Garrido.
La segona gran reclamació d'ABVA, l'única associació legalitzada de venedors ambulants i que té més de 400 associats "prop del 10% del total del sector", és ser «reconeguda institucionalment com la resta d'associacions» del sector, és a dir, Pimeco i Afedeco, segons Garrido. «Som un agent social com la resta», afegeix la presidenta d'ABVA.
Quant a la regulació concreta del sector, l'Associació dels Venedors Ambulants de les Illes reclama a la Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria una llei reguladora del comerç ambulant, o ser contemplats en el marc de la futura llei de comerç que prepara la Direcció General de Comerç, amb Antònia Allés al capdavant.