algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Els ajuntaments provoquen la manca de sòl per construir habitatges socials

Antich anuncia que l'Executiu estudia l'aplicació de mesures per poder obtenir solars

El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, declarà ahir que «si els ajuntaments cobrassin l'aprofitament mitjà del 10% en terrenys i no en doblers, ara no patiríem el problema de la manca de sòl públic per construir habitatges socials».

Després de la reunió del Consell de Govern d'ahir, el president anuncià que «l'Executiu estudia l'aplicació de mesures per obtenir sòl, i així poder oferir als més joves i necessitats habitatges dignes de promoció pública».

Entre aquestes mesures es troben la rehabilitació, pendent d'un nou decret regulador, i les actuacions sobre el sòl rústic. Quant a aquesta darrera opció, Antich indicà que «no s'anirà més enllà del que preveu i permet la mateixa Llei del Sòl Rústic. S'ha de dir que s'actuaria, preferentment, en els límits entre el sòl urbà i el rústic. No es tracta de realitzar promocions públiques en qualsevol tipus de sòl rústic».

El president expressà la seva preocupació per l'encariment del preu dels habitatges i del sòl: «Els preus mínims que han de presentar els habitatges socials no es poden compensar amb els alts valors actuals dels terrenys. A això hem d'afegir la dificultat d'atendre les necessitats socials d'habitatge, amb la voluntat de limitar el creixement desmesurat del sòl urbà».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.