nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

Teresa Riera: «El cas Formentera és una vergonya per a tots els ciutadans»

La candidata socialista va respondre als internautes en el darrer xat electoral

La candidata del PSIB al Congrés dels Diputats, Teresa Riera, tancà ahir la ronda de xats electorals de Diari de Balears. Aquestes són algunes de les preguntes més interessants de la conversa que va mantenir en directe.

"Al programa del PSOE no hi apareix ni una sola vegada la paraula plurinacional. Considerau que Espanya és un estat uninacional? 
"Pens que és un estat plurinacional, plurilingüístic i pluricultural. Els socialistes ho hem dit en diverses ocasions. Però no basta dir-ho, ho defensaren en la mateixa línia que ho defensen els socialistes de Catalunya.

"Què passarà amb les ETT? 
"Establirem un control estricte perquè no abusin de les persones contractades a través d'elles. El pas per una ETT o la contractació directa ha de ser idèntica tant pel que fa a salaris com a condicions laborals.

"No trobau escandalós que el PP presenti la senyora Estaràs com a candidata? 
"Sí, perquè jo en el seu lloc no seria candidata.

"Pensa el PSOE implantar la tarifa plana? 
"Sí. De 3.000 pessetes de tarifa mensual diürna i 1.000 com a màxim de nocturna. És un dels 18 compromisos que ha assumit Joaquín Almunia per dur a terme els primers 100 dies de govern progressista.

"Donau-me un motiu per votar-vos. 
"Farem que el resultat de l'España va bien repercuteixi en tothom, no només en el senyor Villalonga.

"Els qui ens sentim d'esquerres estam totalment decebuts amb el PSOE, no sols per la corrupció, sinó per la seva política laboral i social. Com creis que ens convenceran ara? 
"El PSOE va tenir qualque poma podrida que ja no hi és. Estan en condicions de tornar a governar des d'un projecte que abasti tota l'esquerra.

"Què opinau de l'alta vigilància que exerceix l'Estat sobre organitzacions sobiranistes sempre democràtiques i pacífiques dels Països Catalans? 
"El Govern del PP té un embull mental i no respecta que tothom pensi el que vulgui, mentre estigui dins les regles democràtiques. Quan parla d'ERC els hauríem d'explicar que els presidents Macià i Companys n'eren militants i grans demòcrates.

"A vós, que semblau una senyora tranquil·la, no us fa vergonya la campanya de TV contra el PP que fa el vostre partit? 
"El que em fa vergonya és la manipulació que ha fet de la TV pública i d'algunes cadenes privades el Govern del Partit Popular durant aquests quatre anys que ha governat.

"Què ha fet el PP sobre el tema dels maltractaments a les dones? 
"Presentar un pla i no posar-hi un duro per dur-lo endavant. Moltes paraules i cap fet.

"Creis que el cas Formentera tendrà repercussió en aquestes eleccions? 
"El cas Formentera és una vergonya per a tots els ciutadans i ciutadanes demòcrates. No hi ha cap diferència entre trencar una urna i omplir-la de paperetes falses, com han intentat fer amb el cas Formentera.

"He escoltat a la ràdio Felipe González dir que en els 4 anys d'Aznar s'ha registrat a Espanya un repartiment de la riquesa més injust que mai, així com una concentració de poder en mans d'uns pocs mai coneguda, a més dels ja coneguts «pelotazos». Ja no us en recordau, els socialistes de Cisneros, Sarasola, Roldán, Urralburu, Aragón...? 
"Justament perquè ens recordam podem dir el que diem. El passat no és un llast, és un motiu de reflexió.

"Si governàssiu a la propera legislatura, aprovaríeu per llei la reducció laboral a 35 hores? Encara més, apujareu els imposts si Almunia presideix el Govern? 
"Impulsarem mesures legals i incentius per a la reducció de la jornada laboral a 35 hores, sempre que s'asseguri la creació de nous llocs de feina. Quant a la segona, no augmentarem el conjunt de la pressió fisacal, però modificarem l'IRPF fent-lo més just, que paguin més el qui més tenen.

"Hi haurà avortament lliure? 
"Proposarem una llei que posi punt i final a les limitacions de l'actual llei sobre interrupció de l'embaràs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.