algo de nubes
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
30°

Contra una nova reforma universitària

Mig miler d'alumnes es manifestà al rectorat de la UIB per rebutjar la LORU i una pujada de les matrícules

A una universitat en vaga, devers mig miler d'estudiants "700 segons els organitzadors" es concentraren a les portes del rectorat per protestar contra un seguit de greuges que, al seu parer, és «suportat i dirigit» pel Consell de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) en tractar de la nova redacció de la Llei Orgànica de la Reforma Universitària (LORU), impulsada des del grup popular al Senat.

El Consell d'Estudiants de la UIB aprovà per assentiment la vaga i la protesta d'ahir, seguint una convocatòria estatal. Això no obstant, les associacions d'estudiants AUBA i AIDE, dirigides per estudiants directament vinculats al PP, es desmarcaren de la protesta, en considerar que el seu objectiu era polític "denuncien a la UIB una «forta politització per part de partits com ara PSM i EU", a més d'«incoherència» en els punts que integren la protesta.

El Consell d'Estudiants es manifesta contrari a «l'increment de les taxes universitàries, la intervenció d'empreses i partits polítics en la direcció i gestió de la Universitat, la precarietat laboral en els serveis universitaris i l'enduriment del règim de permanència». A més, en el capítol d'exigències, els estudiants demanen «un increment de la despesa en educació universitària del tant per cent del PIB que ens permeti equiparar-nos a la mitjana europea; la congelació de les taxes universitàries; una reforma dels plans d'estudis racionalitzada i d'acord amb les necessitats dels estudiants; i la reforma del plantejament del districte únic» considerant la diversitat cultural i lingüística de l'Estat.

El rector, Llorenç Huguet, i el vicerector d'alumnat, Jaume Sureda, no dubtaren a sortir a trobar els estudiants, als quals s'adreçaren per tal d'explicar que les seves reivindicacions eren compartides, en la major part de punts, per l'equip de govern a la UIB; però també digueren que en cap moment el Consell de Rectors no ha donat suport formal a la nova LORU, sinó que és pendent de debatre l'anomenat «Informe 2000», realitzat per un equip d'experts encapçalat pel professor Bricall. En aquest sentit, els alumnes repliquen que aquell equip no ha comptat amb l'alumnat per fer l'estudi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.