cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

Madrid rebutja l'interès públic dels vols interinsulars i amb la Península

Antich diu que és un menyspreu a Balears i exigeix el mateix tracte que a Canàries

95978
Els balears patiran els avions turbohèlices mentre el PP governi a Madrid, segons Antich.

El Govern Aznar es nega a declarar d'interès públic els vols interinsulars i els que connecten l'Arxipèlag amb la Península, ja que considera que el mercat aeri illenc està «suficientment cobert», segons l'informe que remeté Madrid al Consell Insular d'Eivissa i Formentera (CIEF) per contestar a les seves peticions. A més, la resposta de Madrid remarca que la declaració de servei obligatori interferiria negativament en el desenvolupament del mercat aeri balear.

Davant el menyspreu de Madrid a les Illes en comparació a les Canaries, les quals sí han obtingut que els seus vols siguin declarats d'interès públic, més freqüències i descomptes en els bitllets d'avió, el president de les Illes Balears, Francesc Antich, respongué i atacà ahir l'Executiu Aznar amb duresa, exigí el mateix tracte que les Canàries i explicacions «per què» aquesta comunitat autònoma ha aconseguit les demandes que són negades a les Balears.

L'estudi del Ministeri d'Indústria i Energia també assenyala que no es donen les suficients condicions per declarar els vols balears d'interès públic, atès que considera que «és un instrument excepcional que suposaria una limitació de la lliure competència entre les companyies aèries».

El president Antich considerà «vergonyós» que en un tema d'interès general «com és el transport a les Balears, el PP apliqui criteris de rendibilitat econòmica». És per això que postulà que «en parlar de serveis públics, la rendibilitat social ha de pesar més que la voluntat de treure beneficis». També recordà a Madrid que si els ciutadans balears recorren als avions «no és luxe, sinó una necessitat», ja que «nosaltres no tenim AVE, el tren de gran velocitat, ni autopistes que ens uneixin amb la Península».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.