nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
17°

El GEN-GOB vol que es garanteixi la recuperació del «mart d'Eivissa»

Els ecologistes presenten un exemplar d'una espècie que es creia extingida

El Grup d'Estudis de la Naturalesa (GEN.GOB) d'Eivissa ha confirmat la troballa d'un exemplar de «mart d'Eivissa», una espècie que s'havia donat per extingida a l'Illa. Un taxista va trobar l'animal mort en una zona propera a la coneguda platja de Portinatx, just al costat de la carretera. Els ecologistes consideren que aquest descobriment no pot deixar sense actuar les institucions eivissenques, que exigeixen a la Conselleria de Medi Ambient que realitzi les actuacions necessàries per garantir la recuperació d'aquest animal i afavorir-ne la seva conservació.

«La continuïtat d'aquesta espècie i el seu caràcter endèmic fan necessari que es realitzin estudis i informes referents a l'estat actual de la població de marts i la seva situació a l'Illa», expliquen des del grup GEN-GOB. En aquest sentit, creuen que seria molt interessant poder recollir totes les informacions referents al «mart d'Eivissa», especialment entre col·lectius com ara els pagesos i els caçadors. En realitat la causa per la qual s'havia pensat que aquesta espècie estava extingida, fou la seva caça excessiva.

Durant els primers anys del segle XX els industrials dedicats a la venda de productes de pell a la regió de Múrcia venien periòdicament a l'illa d'Eivissa per comprar la pell d'aquests animals, que eren perseguits per tal d'aconseguir més ingressos econòmics. Els animals no van aconseguir superar la pressió a què van ser sotmesos i per això la seva població va disminuir de forma molt considerable tot i que ara s'ha confirmat que no va arribar a desaparèixer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.