algo de nubes
  • Màx: 19.42°
  • Mín: 9.02°
19°

Llum verda al nou edifici que acollirà les facultats de dret i d'econòmiques

El rector destaca el grau «extraordinari» de compliment per part de l'Executiu

El conveni signat ahir entre la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el president del Govern, Francesc Antich, dóna llum verda al projecte d'un nou edifici multiaulari per a les facultats de dret i econòmiques, actualment inserides als edificis Orfila i Turmeda. Aquests, dedicats de fet a altres estudis, han hagut d'acollir fins ara una població d'estudiants que la nova construcció ha limitat en 4.400 alumnes. El nou edifici ha de permetre l'esponjament dels centres existents, segons fonts universitàries, però també el creixement de dues carreres amb una gran demanda.

La despesa de 2.500 milions de pessetes que ocasionarà aquesta edificació fou un assumpte d'enfrontament entre la UIB i l'Executiu de Jaume Matas, que pretenia crear un consorci per tal d'eludir un endeutament directe del Govern que el faria quedar fora de línies europees d'ajut; aquesta possibilitat no fou acceptada pel rectorat. El conveni signat ahir empra, en canvi, una fórmula diferent. Segons explicà el conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida, l'operació prevista no és d'endeutament per a la UIB, sinó d'anticipació sobre rendes futures. El departament universitari d'Economia "el vicerector Carles Manera" haurà de seleccionar una entitat de crèdit que oferirà els 2.500 milions a la UIB; el Govern serà l'encarregat de satisfer la mateixa quantitat més els interessos derivats en els 25 anys de pagament que s'establiran, negociant aquesta quantitat a la transferència nominativa anual de la Universitat.

El doctor Manera explicà ahir que el sistema de consorci presentava el desavantatge de no destacar clarament la titularitat de l'edifici, fet que el conveni signat ahir sí que reconeix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.