algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
24°

El PSOE ret homenatge a Guillem Far en l'aniversari dels seus 100 anys

Aquest històric del partit fundà les joventuts socialistes d'Alaró en només 14 anys

L'agrupació socialista d'Inca, ahir, va retre un emotiu homenatge a l'amo Guillem Far, un històric del PSOE que aquest mes de març, concretament dia 23, farà 100 anys.

Ahir, els socialistes varen voler agrair a Guillem Far tots aquests anys de lluita al capdavant de l'agrupació socialista i ho feren amb un dinar multitudinari, en què no faltà cap dels seus set néts i dels nous renéts i tampoc el seu fill major Nicolau i la seva segona filla Joana.

A Guillem Far el varen seure a la taula presidencial, just devora el president del Govern, Francesc Antich, i ben enfront del secretari general de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears, Cosme Bonet. Llavors, en les repetides intervencions, li recordaren els seus anys de joventut, de quan en tenia 14 i fundà a Alaró les joventuts socialistes, també destacaren la seva vitalitat i fortalesa física, que li ha permès viure tants d'any. Cada dia camina uns 14 quilòmetres.

D'aquest alaroner que just abans d'esclatar la Guerra Civil anà a viure a Inca, la secretària d'organització del PSOE, Francina Armengol, recordà les visites que li feia a la farmàcia. Hi anava a comentar-li les notícies, «perquè a ell li encanta llegir la premsa». Francina es declarà públicament una admiradora d'aquest home que «dia a dia ha lluitat per la democràcia, pel partit socialista». I ell s'emocionà. Amb les mans es tapà la cara. En retirar-les, les llàgrimes inundaren els seus ulls. I després Antich l'abraçà.

I és que ahir els ulls s'aigualiren a més de dos en el torn d'intervencions, però també quan li feren entrega de plaques i de la flor de plata del PSOE i quan la seva renéta Catalina Reus interpretà al violí un fragment de la Llista de Shindler. I també quan tothom es posa en peu per, amb el puny estret, cantar la internacional socialista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.