cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

L'abastament d'aigua de qualitat a tota la Vall no arribarà fins d'aquí a 10 anys

La sequera obliga l'Ajuntament a accelerar l'ambiciós projecte de -xarxa en alta-

LL.GARCIA. Sóller
Sóller no solucionarà definitivament els seus problemes amb l'aigua potable fins almenys d'aquí a 10 anys, tot i les intencions de l'Ajuntament d'accelerar els projectes existents davant la greu sequera que també afecta totes les fonts i pous de la Vall. Les darreres converses de l'Ajuntament amb la Conselleria de Medi Ambient han posat de manifest que, tot i la receptivitat del Govern, les soluccions hauran de ser escalonades, ja que no es poden envestir de cop els més de 800 milions de pessetes que costa solucionar definitivament els problemes.

S'ha de tenir en compte que tot i que l'abundància d'aigua de la vall de Sóller és paradigmàtica, cada any són més freqüents els problemes de subministrament que han d'afrontar alguns nuclis del municipi, sobretot el Port i les parts més altes de la localitat. L'explicació és que malgrat l'abundància d'aigua, la xarxa s'ha anat "improvisant" al llarg dels anys, fins al punt que actualment s'està gestionant l'aigua potable de la Vall de forma totalment irracional.

Per posar-ne un exemple direm que, actualment, el Port de Sóller rep l'aigua des del pou de les Fontanelles, situat a Sóller i que proporciona líquid de qualitat mitjana. El problema és que l'aigua es condueix fins al Port i s'aboca al pou de la Cimentera, que fa anys que està fortament salinitzat, des d'on es bombeja cap al nucli costaner. El resultat és que l'aigua dolça que es baixa des de Sóller se salinitza abans de passar a la xarxa de distribució, i la que arriba a les aixetes dels consumidors, mols d'ells turistes, és de pèssima qualitat.

També s'ha de dir que actualment tota l'aigua que es distribueix a Sóller s'ha de bombejar cap als dipòsits situats a la part alta de la ciutat, des d'on es distribueix per gravetat. Però els dipòsits són massa petits, i si un dia fallen les bombes aquests no poden subministrar els prop de 2.000 metres cúbics que es necessiten per abastar diàriament d'aigua Sóller i el Port, i el subminsitrament s'interromp.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.