cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 22°
32°

Els pagesos volen llevar les terres als caçadors per aturar els conills

Els acusen de no col·laborar contra la plaga i d'amenaçar-los

Els pagesos de Sant Joan estan disposats a llevar la concessió de les terres del poble que té per caçar la Societat de Caçadors des de l'any 1970. El motiu és que consideren que sense els caçadors la plaga de conills que ha afectat prop del 60 per cent de la collita ja no existiria. «La situació és insostenible, hi ha hagut amenaces i fins i tot insults i una manca de col·laboració total per part dels caçadors per evitar que la plaga continuï», afirmà Jaume Pocoví, secretari general d'Unió de Pagesos. Uns 40 pagesos es reuniren divendres a la Casa de Cultura de Sant Joan per tal d'analitzar la situació. Els pagesos culparen directament els caçadors de tenir interès en el fet que la proliferació de conills al poble continuï de manera desmesurada com fins ara.

A la trobada hi assistí la directora general d'Agricultura, Margalida Estelrich, que donà tot el seu suport als pagesos i afirmà que «la plaga s'ha d'eradicar i si no hi ha cap altra solució, tal vegada s'haurà d'estudiar la utilització de productes químics. De totes maneres, primer s'ha de parlar amb el nou director general de Biodiversitat, que està molt interessat en el problema».

Els pagesos, de la mà de Joan Josep Mas, gerent d'Unió de Pagesos, organitzaren una votació en la qual es va aprovar per unanimitat iniciar els tràmits per llevar la possessió de les terres a la Societat de Caçadors. Els advocats d'Unió de Pagesos es posaran a fer feina en el tema. Si s'aconsegueix aquest propòsit, qui tindrà plena autorització sobre una superfície d'unes 1.000 hectàrees del terme de Sant Joan per poder-hi caçar seran els propietaris o pagesos, mentre que ara la Societat de Caçadors té l'exclusiva de la caça. Els agricultors pensen que amb aquesta fórmula es podran adoptar mesures dràstiques contra els conills.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.