cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Triola no obté representació en la votació de compromissaris al col·legi de Metges

El sistema d'elecció de compromissaris al Col·legi de Metges ha llevat representació al mateix president del col·lectiu, qui ahir delegà qualsevol interpretació dels resultats al vicepresident, el doctor Jaume Orfila. El president, Miquel Triola, no sorgí elegit com a compromissari a les primeres eleccions que se celebren després que un refrend universal desautoritzàs la proposta feta "des de la Junta de Govern" per crear una nova seu col·legial: un 82 per cent dels vots es manifestà contràriament a aquella decisió.

Aquesta vegada, Triola ni tan sols ha aconseguit ser representat pel mateix òrgan que li permeté aprovar el seu projecte per construir una nova seu col·legial; el mateix projecte que una votació universal rebutjà per la majoria aclaparadora. Orfila ha destacat, emperò, que el nombre de votants (185) és, en efecte, poc representatiu respecte del nombre total de col·legiats (més de 3.370); el vicepresident ha cridat l'atenció sobre el fet que «dels 320 candidats que es prsentaren, 140 ni tan sols s'han molestat a acudir a votar».

Això no obstant, la votació ha donat suport decidit a l'anomenat «sector crític», el qual no vol ser reconegut com a tal: mentre que el president no ha aconseguit ser elegit com a compromissari (per quatre vots contra tres), la major part dels «vocals» del sector crític que no existeix han entrat com a compromissaris en unes eleccions que han estat molt participatives "sempre segons el sector crític, desmentit alhora per la Presidència del Col·legi amb xifres contràries" i plurals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.