algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

Un sentinella resulta ferit al braç en un tiroteig a la base militar de Puntiró

L'home sentí renous i després de donar l'alto obrí foc i rebé el tret

Un sentinella de la base militar de Puntiró rebé un tret a un braç la matinada d'ahir mentre es trobava de guàrdia. L'home, soldat professional, sentí sorolls i donà l'alto, a continuació obrí foc i un projectil acabà ferint-lo en un braç. El Grup d'Informació de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Palma es troba investigant aquests estranys fets.

El soldat, un jove de 25 anys, es trobava fent guàrdia a la seva talaia devers les sis i mitja de la matinada d'ahir. No faltava gaire perquè sortís el sol i les primeres clarors començaven a fer acte de presència. En aquell precís moment al soldat li semblà escoltar uns renous que provenien de la part exterior del recinte. El sentinella donà la veu d'alto, però els renous continuaven.

De sobte li semblà detectar la presència de dues figures humanes i descarregà el carregador de la seva metralladora cap al lloc on es trobaven els presumptes intrusos. En aquest tiroteig, un projectil de 9 mil·límetres el ferí en el braç i li provocà una ferida neta. Afortunadament la ferida va ser lleu i no li afectà cap òrgan vital. L'alarma saltà a la base militar com a conseqüència dels trets, i després el ferit va ser atès pels facultatius sanitaris.

La Comandància Militar de les Balears es posà en contacte amb la Prefectura de la Guàrdia Civil. Els agents de la Brigada d'Informació feren acte de presència poc després a la base de Puntiró. La primera decisió que prengueren va ser interrogar el soldat per conèixer amb exactitud el que havia passat.

Els efectius realitzaren després una inspecció ocular de la zona i detectaren la marca dels trets a la talaia i a la barrera metàl·lica a través de la qual passaren els projectils. A l'exterior del recinte, en canvi, no trobaren restes de sang ni cap altre tipus de marca. L'únic indici que es va trobar va ser un conjunt de llosques que havien estat fumades minuts abans. Aquest fet els cridà l'atenció, ja que segons el reglament militar, els sentinelles han de tenir una raó molt justificada per baixar del seu lloc de vigilància.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.