nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Tota la Cambra exigeix que les Illes participin en la gestió dels aeroports

Al·lega que la descentralització és necessària per a un millor servei

Presentada per UM, el Parlament balear aprovà ahir per unanimitat una proposició no de llei per la qual la Cambra insta el Govern central a no iniciar cap canvi de gestió dels aeroports de les Illes sense haver arribat prèviament a un acord amb les institucions autonòmiques.

Defensà la proposició Miquel Nadal (UM), qui destacà que «és una aspiració de la societat balear tenir el control de la gestió d'unes instal·lacions estratègiques com les aeroportuàries per al correcte desenvolupament de la seva viabilitat social i econòmica».

Per arribar a la unanimitat, la majoria de progrés acceptà la proposta del PP de canviar «Govern de les Illes Balears» per «institucions autonòmiques» en entendre que la regionalització i descentralització de la gestió dels aeroports passa per la participació de les diferents administracions, fins i tot els ajuntaments, i d'empreses privades.

Nadal afirmà que només la gestió autonòmica dels aeroports pot millorar els seus serveis perquè «aquí tenim un major coneixement de la realitat i de les necessitats de tots els usuaris, turistes o residents. Els aeroports són instal·lacions estratègiques que no poden estar en mans de particulars. A més, el Govern central ha plantejat un concurs únic per a tots els aeroports de l'Estat. Seria un perill per a les Balears que l'empresa adjudicatària tingués interessos turístics a altres zones de l'Estat o de l'estranger que competeixen amb les nostres Illes. Una privatització en bloc dels aeroports crearia autèntica alarma social, tal com ja ha expressat la Cambra de Comerç».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.