nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Les restes medievals de la porta de Portopí al baluard seran preservades

La comissió de Govern aprova un projecte suplementari de remodelació de la zona

L'Ajuntament de Palma conservarà mig arc que pertany a la porta antiga de Portopí.
La comissió de Govern de l'Ajuntament de Palma decidí ahir aprovar el projecte complementari al de rehabilitació del mirador del baluard de Sant Pere, amb un pressupost d'execució per contracte que puja als 12.400.916 pessetes.

La comissió de Govern, en sessió del 22 de setembre de l'any 1993, acordà el projecte de rehabilitació del mirador del baluard de Sant Pere, que va ser adjudicat pel consorci Mirall-Palma-Centre el 9 de juny del 1998 a l'empresa Construcciones Llabrés Feliu S.A.

L'arquitecte municipal Joana Roca Cladera, directora de les obres, considerà oportú redactar el setembre de 1999 un projecte complementari de l'anterior, amb el pressupost aprovat.

El projecte es redacta per a l'execució de les obres de rehabilitació de la porta antiga de Portopí i consolidació del mur de la volta del baluard. També s'inclou, entre d'altres treballs menors, l'ampliació del paviment de pedra.

La Comissió del Centre Històric i Catàleg i la Comissió Insular del Patrimoni Històric de Mallorca han informat favorablement sobre l'esmentat projecte.

Segons va explicar després del Consell de Gerència d'Urbanisme el regidor Rafel Vidal, aquestes obres avancen a bon pas i falta poc temps per procedir a la seva execució definitiva.

La recuperació d'aquest vestigi arquitectònic permetrà observar mig arc de l'antiga porta, que serà substentat per una paret de nova factura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.