cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
25°

El Govern inclourà es Canons dins la modificació de la Llei d'Espais Naturals

La consellera de Medi Ambient també contempla la possibilitat de compra

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, es va comprometre amb el batle d'Artà, Montserrat Santandreu (GIA), a preservar es Canons incloent la zona dins la modificació de la Llei d'Espais Naturals (LEN) que té previst dur a terme el Govern balear dins un breu espai de temps. El batle Santandreu i una representació municipal formada pel delegat d'Urbanisme, Josep Silva, la regidora de Medi Ambient, Magdalena Fuster i el delegat de Foment, Jaume Giscafré es reuniren ahir amb la consellera per tractar temes puntuals d'Artà.

Santandreu va qualificar l'entrevista de molt positiva, «la consellera ha donat l'enhorabona a l'Ajuntament d'Artà per haver pres un acord de ple, amb el suport de tots els grups, demanant la protecció màxima des Canons i declarar-la Àrea Natural d'Especial Interès (Anei)».

Durant la reunió es va parlar de la possible compra de la finca on hi ha un pla parcial aprovat que contempla un complex urbanístic de sis mil places turístiques que promou Cala Vella SA. Segons va explicar ahir Santandreu, «vàrem plantejar a la consellera la possible compra dels terrenys i aquesta ens va contestar que es contemplava aquesta possibilitat, però que el tema prioritari era el de modificar la LEN i protegir es Canons».

L'altre tema que es va abordar va ser la declaració de parc natural de les muntanyes d'Artà. En aquest aspecte, Santandreu va manifestar que «la consellera ens va comentar que estan disposats a parlar-ne malgrat que el procés és molt difícil i durà molta feina. Hem de pensar que s'ha d'estudiar el model de gestió, parlar amb els propietaris de les finques per arribar a un acord... De fet, el Govern està intentant impulsar el Pla d'Ordenació de Reserva Natural (PORN) que permetrà la protecció màxima de la serra d'Artà, com també la de Tramuntana i altres zones muntanyoses de gran interès».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.