muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

L'organització de falsificadors detinguda a Mallorca estafà centenars de milions

La banda venia peces d'art a turistes milionaris que eren captats en hotels de luxe

Els quinze integrants d'una banda francesa que es dedicava a vendre obres d'art oriental falses a preu d'autèntiques varen aconseguir estafar diversos centenars de milions de pessetes durant els dos anys que la Policia té constància que han actuat. Els delinqüents han estat arrestats per funcionaris de l'UDYCO (Unitat de Drogues I Crim Organitzat) amb la col·laboració de la Brigada de Patrimoni de la Direcció General del Cos Nacional de Policia.

L'agrupació delictiva centrava la seva activitat en els hotels de cinc estrelles, en què organitzava exposicions de les seves suposades «obres d'art» xineses. Aquestes mostres han tingut lloc en establiments de luxe de Madrid, Granada, Màlaga, Múrcia i Mallorca.

Els detinguts contractaven una sala en aquests hotels, que són freqüentats habitualment per gent de poder adquisitiu elevat, i després s'encarregaven de publicitar les exposicions, que tenien una durada indeterminada entre les quals destacaven les de cap de setmana, a través de cartells i petits fulletons que eren col·locats en els parabrises dels cotxes d'alt nivell que trobaven.

A través d'enganys aconseguien convèncer els col·leccionistes que la seva inversió els resultaria extremadament rendible, ja que hi havia gent que estava disposada a pagar quantitats molt més altes per les peces que ells podien adquirir. En cas que les víctimes no fossin entesos en la matèria, els francesos aconseguien fer-los creure mitjançant intervencions «espontànies» de falsos grans inversors o col·leccionistes "que sempre actuaven en connivència amb els expositors" que es tractava d'un negoci rodó, i que seria imperdonable deixar escapar una oportunitat semblant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.