cielo claro
  • Màx: 19.81°
  • Mín: 9.02°
19°

El Parlament protegirà el cap de Pinar per evitar-hi la residència d'il·lustres visitants

La consellera de Medi Ambient es va comprometre a preservar la zona dins el primer torn de sessions

La consellera de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, Margalida Rosselló, es va comprometre ahir davant el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, a protegir la zona del cap de Pinar perquè no s'hi pugui fer la residència per a visitants il·lustres que l'expresident Jaume Matas tenia pensada.

El batle d'Alcúdia va sortir ben satisfet d'aquesta primera reunió que ahir mantingué amb Rosselló a la Conselleria de Medi Ambient. Ferrer explicà que Rosselló li assegurà que la protecció del cap de Pinar es tractaria en el Parlament de les Illes ja dins el primer torn de sessions parlamentàries, fet que agraeix Ferrer (UM), qui durant la legislatura passada ja defensà la protecció d'un dels pocs indrets que encara romanen verges a l'illa de Mallorca.

Cal recordar que el Govern Matas introduí una clàusula dins la Llei d'acompanyament del pressupost de 1998 per desprotegir una zona concreta del cap de Pinar, just allà on pensaven edificar la residència per a alts càrrecs d'Estat. Després el Govern Matas agafà la iniciativa i, fins i tot, Cañellas sortí dient que quan refusà fer la residència per a Felipe González va cometre un error.

Els alcudiencs de bell nou posaren el crit al cel quan s'adonaren que un altre pic el Govern, en aquest cas insular, feia perillar la preservació de la zona del cap de Pinar. De fet, la polèmica es remunta als anys vuitanta, quan el Govern de Gabriel Cañellas s'oposà a la construcció de la residència perquè llavors havia de ser per a Felipe González.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.