algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Les companyies asseguradores ja no tramiten pòlisses als ciclomotors

Algunes cases s'hi neguen a causa de l'alt grau de sinistralitat d'aquests vehicles

«No, fa uns mesos que la casa no fa assegurances a ciclomotors». Aquesta va ser la resposta més freqüent que rebé ahir Diari de Balears a l'hora de consultar les oficines d'assegurances de Palma. Mentre moltes companyies es resisteixen a subscriure pòlisses per les especials característiques del col·lectiu dels conductors de ciclomotors, considerats «perillosos», altres han aplicat uns forts increments de tarifes per assegurar aquests vehicles.

Agrupació Mútua, segons explicà el seu representant Carlos Báez, parlà «d'una pujada de fins un cinquanta per cent respecte a l'any passat en aquest tipus d'assegurances. De moment no hi ha dificultat per assegurar el motoret, però amb el temps és possible que s'hagin de fer moltes voltes per fer-ho».

Mapfre, de la seva banda, apuntà que a un jove de 18 a 20 anys li costa 44.316 pesetes assegurar el vehicle, mentre que a un major de 25 anys gairebé la meitat (22.506 pesetes). «Això és perquè els joves tenen menys cap a l'hora de conduir i perquè l'índex de sinistralitat d'aquests conductors és molt més alt, el que implica, directament pujada de les pòlisses», indicaren fonts de la companyia.

De les consultes fetes, la majoria de cases d'assegurances assenyalaren que no tracten amb els motorets, a no ser que siguin clients d'un altre tipus de pòlissa, com és el cas de Winterthur o Assegurances Vasco Navarra. Unes altres posen condicions específiques per tractar als conductors de motorets, com ser major de vint-i-cinc anys o tenir al manco dos anys de carnet.

Molt més previsores

És ben lògic que les tarifes per als motorets siguin molt més altes respecte a l'any passat. No s'ha de generalitzar, però com publicà ahir Diari de Balears els ciclomotors suposen un perill per al trànsit de Ciutat. Els conductors de cotxes, per la seva part, no han trobat tanta dificultat per assegurar-se.

En aquest aspecte no deixa de ser curiós que en algunes cases les dones paguin menys que els homes, ja que se les considera més previsores al volant. També sembla que els conductors de cotxes amb color roig han d'abonar més doblers per la seva assegurança ja que són més passionals i entranyan més perill.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.