algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

El Govern central suggereix «més activitat econòmica» en lloc del cànon ecoturístic

Mentre que els hotelers aposten pel desenvolupament del REB i per la loteria turística

«Més rendibilitat i activitat econòmica», com també «esmenar les errades de desenvolupisme d'altres èpoques» són les alternatives que suggerí el director general de Turisme del Govern central, Germán Porras, «per obtenir més recursos públics amb els quals invertir en el medi ambient» i d'aquesta manera no aplicar el cànon ecoturístic. Aquesta és l'essència de les «discrepàncies i objeccions» que des de Madrid troben a la creació de l'ecotaxa, i així ho expressà Porras al conseller de Turisme, Celestí Alomar, en el decurs de la reunió que mantingueren ahir matí.

Mentre, la Federació Hotelera de Mallorca (FHM) proposà l'horabaixa «el desenvolupament del Règim Econòmic, la implantació de la loteria turística i la recerca de fons europeus per millorar el mediambient» al president Francesc Antich; al conseller d'Hisenda, Joan Mesquida; i al conseller de Turisme, segons remarcà Pere Cañellas, president de l'FHM. Germán Porras, igualment que els dirigents del PP o els hotelers mallorquins, argumentà «problemes» i «dificultat d'aplicació i conceptualització» del tribut turístic per dur-lo a la pràctica, ja que «és una manera de culpabilitzar els turistes d'errades històriques».

A més, Porras exposà que el mateix sector turístic corregeix aquestes deficiències a través de la «modernització i millora de les seves instal·lacions i serveis». En canvi, l'existència de l'ecotaxa no impedirà que es cometin «barbaritats» sobre el medi ambient. Els inconvenients de la seva implantació van més enllà per al director general de Turisme, ja que «tot impost ha de ser molt rendible i fàcil de recaptar». Aquest supòsit no complirà l'ecotaxa perquè «com es diferenciarà qui és turista o no i qui paga més o menys».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.