cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

El poble reclama l'alberg de la Victòria mig segle després de la cessió a les JONS

L'Ajuntament entén que ara s'ha desvirtuat l'ús pel qual es donà a la Falange

«L'ús que es fa actualment de l'alberg de la Victòria no s'ajusta a l'ús pel qual se cedí a la Falange amb el poder coactiu, ara extemporani. Per això, demanam que reverteixi en el seu legítim propietari que no és altre que el poble d'Alcúdia».

El batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, vol recuperar les terres comunals de la Victòria que mig segle enrere i a instàncies de Pilar Primo de Ribera se cediren a la Delegació Nacional de la Secció Femenina de la Falange Espanyola Tradicionalista de la JONS per construir-hi un «alberg femení on formar l'esperit».

L'acte de ple que recull la cessió del terreny on s'havia de construir l'alberg de la Victòria i després el campament, que es va fer en usdefruit per 99 anys, es detalla clarament que quedarà sense efecte i per tant tornarà a revertir en el poble d'Alcúdia quan es desvirtuï l'ús per al qual ha estat cedit.

Ara, l'empresa que subcontractà el Govern balear per explotar l'alberg de la Victòria acostuma a vendre una sèrie de places a un touroperador, que després les comercialitza a través d'una agència de viatges de l'Arenal. Aquest fet, que ve d'enrere, no ha passat per alt a l'Ajuntament actual, tampoc no l'intenten amagar a les oficines ubicades al campament de la Victòria. Allà, el personal només es limita a apuntar que la venda a través d'una agència de viatges «va ser un petit malentès, cada any venem les mateixes places al touroperador i després ell ja les col·loca com vol».

L'Ajuntament, però, es fonamenta amb l'explotació turística que es fa de l'alberg de la Victòria per al·legar un incompliment en l'acord de ple i conseqüentment demanar que reverteixi l'ús en mans municipals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.