Es viu a un carrer i aquest té un nom. Però el problema neix quan els qui hi viuen l'anomenen d'una manera diferent del que està escrit a la placa. En aquest moment és quan neix el dubte de per què serveix el cartell si passats els anys el poble continua coneixent el carrer pel seu origen històric. Els filòlegs ja ho diuen: «Darrere cada nom hi ha tota una història».
Aquesta és la qüestió que es va plantejar l'Agrupació Cultural de Porreres ja fa un grapat d'anys. Si semblava que havia de tenir una solució ràpida i tranquil·la, el Consistori no ho va entendre de la mateixa manera i el que va fer va ser parlar-ne, però a l'hora de la veritat, no va tenir la valentia d'afrontar-ho. A partir de la transició política els diferents pobles de Mallorca es varen plantejar el procés de normalització de la toponímia rural. En aquells moments, a Porreres, l'Ajuntament va canviar 14 dels noms de carrers més compromesos, sobretot els que feien referència al passat règim.
Fa dos anys el Consistori va cedir a les demandes de l'Agrupació i encarregà la creació d'una Comissió destinada a fer un informe sobre la Normalització de les toponímies. Aquesta va estar formada per quatre representants dels diferents grups polítics. La Comissió ha seguit com a criteri la recuperació de noms populars i tradicionals, però després d'un llarg estudi a través de l'arxiu municipal s'han pogut substituir els noms de personatges que, tot i ser destacats, són més o menys allunyats de la realitat cultural.
El carrer Costa i Llobera n'és un dels exemples més clars, aquest és conegut com el carrer Tort, tot i que s'hagi pogut documentar que durant segles anteriors era el d'en Coixec, el poble sempre l'ha conegut com a Tort.