algo de nubes
  • Màx: 19.68°
  • Mín: 9.02°
19°

Presidència anuncia un pla per a la plena integració dels immigrants

«Volem que deixin les planes de successos per entrar en les de política social»

La futura titular de la Conselleria de Benestar Social, Fernanda Caro, anuncià ahir mesures legislatives i executives transversals "encara sense definició econòmica" des dels actuals departaments de Presidència, Treball, Educació i Sanitat per tal d'afavorir «una plena integració dels immigrants» a les Illes Balears.

«Volem que la informació sobre els immigrants no sigui a les pàgines de successos sinó a les de política social», digué Caro, tot afegint que «la plena integració vol dir que els immigrants tenguin accés a totes les prestacions socials». D'entre aquests drets, la consellera destacà ahir la protecció contra la contractació laboral fraudulenta, que la consellera considera «generalitzada», l'accés a habitatges de protecció oficial i la total cobertura sanitària i educativa.

La consellera avisà que una de les primeres accions que prendrà en aquest sentit serà afavorir des del legislatiu l'empadronament regular dels immigrants als seus municipis d'acollida, en una estratègia social que pretén superar el caire puntual de les accions realitzades per l'anterior equip de govern "un sistema amb el qual Caro es digué «en total desacord»" per tal d'«iniciar un procés de plena integració».

Un segon punt afectarà les inspeccions laborals efectuades des de la Conselleria de Treball, per tal d'evitar les contractacions abusives dels immigrants legals i il·legals; però també l'accés a l'habitatge. En aquest sentit, la Conselleria ja ha mantingut converses amb l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) perquè aquest cedeixi tres habitatges, com a primera mesura d'un projecte a mig termini: partint del programa Turmeda 1 d'assistència per part de Creu Roja, i seguint amb el Turmeda 2, destinat a garantir l'allotjament als immigrants que disposen d'un lloc de feina, els quals disposen de 22 places al Secar de la Real.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.