Arqueòlegs que treballen per al pla director de la Seu, dirigit pel menorquí Enric Taltavull, han trobat dues tombes, probablement d'època moderna, que es trobaven enterrades a l'interior de la Catedral. Els experts calculen que podrien pertànyer a una època que abraça del segle XVI al XVIII, encara que no descarten del tot que sigui més antiga.
Tot i que no ha començat el buidatge de la tomba, és possible que entre les restes dels cadàvers es pugui trobar algun objecte o senyal que en faciliti la identificació. «Podria tractar-se d'un noble o d'alguna persona religiosa rellevant», explicà l'arqueòleg Mateu Riera.
Els dos taüts de fusta estaven coberts i protegits per una sista de marès, d'influència romana. Les tombes, que es troben en bon estat, fan quasi dos metres de llarg, i una d'aquestes està coberta amb una tela que estava subjectada amb claus de bronze. A més, la tomba presentava un dibuix en forma de creu. Les dues caixes mortuòries han estat localitzades just devora d'un pilar situat a la nau lateral de la Seu que dóna a la mar.
El descobriment s'ha produït després que l'equip d'excavacions de la Seu, codirigit per Mateu Riera i Margalida Orfila, iniciàs aquesta setmana les prospeccions per comprovar els fonaments de l'estructura de l'edifici. Per aquest motiu es va fer una petita excavació a uns dels pilars que ha provocat aquest important descobriment. «Més enllà de l'antiguitat de les tombes, aquesta troballa ens fa pensar que una gran part del subsòl de la Seu es troba quasi intacte, el que possibilitarà que en futures excavacions puguem trobar tombes en molt bon estat de conservació», afirmà Mateu Riera.