cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Antich defensarà davant el Tribunal Constitucional les DOT aprovades pel Partit Popular

Madrid ha presentat un recurs ja que considera envaïdes les seves competències

El Govern de les Illes Balears defensarà les Directrius d'ordenació territorial (DOT) en el Tribunal Constitucional. El Govern central ha presentat un recurs davant la màxima instància judicial de l'Estat en considerar que les DOT envaeixen les seves competències.

El recurs de Madrid contra les directrius es refereix a tres qüestions: la delimitació del domini públic de Costes a Formentera (que el Govern autonòmic rectificà per no perjudicar els interessos dels illencs), la prohibició de la construcció de terceres pistes als aeroports de Palma i d'Eivissa i l'obligatorietat del vistiplau del Govern de les Balears (informes vinculants) a totes les grans obres d'infraestructures que l'Administració central realitzi a les Illes.

Madrid ha considerat que aquestes mesures afecten i retallen l'àmbit de les seves competències i és per això que presentà un recurs davant el Tribunal Constitucional. Així, es produeix una curiosa circumstància: el Govern de Progrés presidit pel socialista Francesc Antich defensarà davant l'alt tribunal les DOT que aprovà l'executiu del popular Jaume Matas. Les directrius foren durament criticades per l'oposició quan l'anterior govern del PP les tramità i aprovà en el Parlament balear. Ara, el Govern de Progrés fa seves les tesis (almenys les tres esmentades) de les DOT redactades pels populars i intentarà que el Tribunal Constitucional desestimi el recurs que ha presentat l'executiu del PP, presidit per José María Aznar.

Francesc Antich explicà ahir que «el Govern de les Balears sempre defensarà el seu nivell màxim d'autonomia. És per això que la setmana que ve em reuniré amb els assessors jurídics de l'Executiu i prepararem els arguments legals per tal de demostrar davant el Constitucional que les Illes tenen capacitat competencial per decidir sobre aquestes tres qüestions sense que l'Administració central es pugui sentir perjudicada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.