muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Les restriccions d'aigua comencen avui capvespre a la part baixa del poble

Aquest estiu el consum ha augmentat un 20 per cent en relació a l'any passat

El poble de Pollença patirà restriccions d'aigua a partir d'avui capvespre perquè el consum s'ha disparat un 20 per cent en relació a l'any passat i l'Ajuntament ara per ara no disposa de cabal suficient per abastir-ne la creixent demanda.

A partir d'avui mateix, cada dijous i dilluns, des de les 17.30 a les 18 hores, es tallarà el subministrament a la part baixa de Pollença perquè l'aigua pugui arribar fins a la part alta del poble. Segons el regidor de Medi Ambient, Biel Cerdà (PSM), les restriccions que avui comencen poden continuar fins a final de setembre. De fet, en el comunicat que l'Ajuntament ha repartit casa per casa s'informa que els talls continuaran «durant el temps que duri la sequera».

Quant al Port de Pollença, el tècnic del serveis d'aigües, Joan Ramon Bosch, comentà que probablement a partir de la setmana vinent les restriccions d'aigua afectaran també el nucli costaner. Allà, però, atesa l'orografia del Port, els talls en el subministrament es faran per sectors. Segons el tècnic, el dèficit d'aigua potable que es detecta ara a Pollença i al Port és de 1.300 metres cúbics/dia. Aquest dèficit es deu al fet que enguany és un dels més secs del segle. Per això, les reserves dels aqüífers s'han vist disminuïdes entre un 10 i un 15 per cent, en el cas concret de Pollença.

No obstant això, a la sequera d'enguany si ajunta un altre factor i és que, com apuntà Joan Ramon Bosch, la demanda d'aigua s'ha vist incrementada un 20 per cent, ja que aquest estiu la població flotant s'ha disparat i a sobre fa més calor que la temporada passada. Bosch també explicà que el 20 per cent d'increment de la demanda d'aigua s'ha detectat tant al poble de Pollença com també al Port de Pollença.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.