algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Caeb advoca pel model de palau de congressos de Niça, amb gran presència de patronals i cambres

El seu president aposta per obrir-lo «a l'art i a la cultura»

El projecte «estrella», el futur palau de congressos a la badia de Palma, impulsat pel conseller de Turisme, Celestí Alomar, compta amb el vistiplau de la Confederació d'Associacions Empresarial de les Balears (Caeb), sempre que «sigui una operació rendible». És per aquest motiu que el màxim responsable de les patronals insulars, Josep Oliver, proposa «el model de palau de congressos de Niça», perquè «disposa d'una intervenció molt directa de les patronals i de les cambres de comerç».

El president de la Caeb reclama que el futur palau de congressos no estigui tan sol limitat a manifestacions de caire comercial, sinó que «s'ha d'obrir a l'àmbit cultural i artístic». D'aquesta manera, la captació d'esdeveniments serà molt més àmplia que reduint-se al món específicament econòmic.

Per altra banda, el finançament del «símbol del segle XXI» de les Illes, segons el definí el conseller del Turisme, hauria de provenir de la caixa de cabals «públics», però sense oblidar que «s'ha d'aconseguir un rendiment econòmic a través de la seva gestió». En aquest sentit, el president de la Caeb sí que es mostrà partidari amb què la gestió del futur palau de congressos sigui mixta, però remarcà que per sobre de tot «el palau de congressos haurà de ser autosuficient i per tant no ha de produir pèrdues».

Tot i els possibles problemes que sorgiran fins la definitiva construcció del palau, Oliver apostà per aquesta iniciativa, ja que «en aquests moments les Illes Balears reuneixen els condicionaments adients per tirar endavant aquest projecte».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.