algo de nubes
  • Màx: 17.97°
  • Mín: 8.69°
17°

El col·lectiu Penya Txunga es mou perquè es despenalitzi el cannabis

Ha iniciat una campanya en protesta per una detenció i una requisició

El col·lectiu la Penya Txunga d'Artà ha iniciat una campanya per reivindicar la despenalització del cannabis. Ara per ara, les seves actuacions se centren principalment en el repartiment de pasquins en el decurs de les festes del poble, però no se'n descarten d'altres. L'inici d'aquesta mobilització obeeix a uns fets concrets. Divendres passat, la Guàrdia Civil d'Artà requisà 48 cossiols i un quilogram de marihuana en un habitatge. Com a conseqüència es detingué una parella de fet, molt coneguda al poble, que n'era la propietària.

La jutgessa de Manacor, Cristina Pancorbo, malgrat la mediació del regidor d'Esquerra Unida Julen Adrian i del batle, Montserrat Santandreu, els obligà a passar la nit a les dependències de la Guàrdia Civil, tot i que un d'ells, de 76 anys, té greus problemes de salut. A l'endemà, els dos detinguts sortiren en llibertat provisional, però al vespre aquesta persona gran sofrí un infart seguit d'una embòlia.

En aquest moment aquest col·lectiu es troba molt indignat, a més més de preocupat, per l'actuació de la Guàrdia Civil, tot i que sembla que el malalt es recupera favorablement a l'hospital de Manacor. Esquerra Unida, que dóna suport a aquest col·lectiu, ha deixat tot l'assumpte en mans dels advocats del partit per si finalment és necessari reclamar algun tipus de responsabilitat per tot aquest afer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.