algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Aznar diu a Palma que l'augment de les pensions és un 'disbarat'

Assegura que es romp la igualtat en el territori espanyol, «regla bàsica del sistema»

58322
Aznar parlà amb la premsa al migdia. Arribà i partí en helicòpter. | T. M.

«Un disbarat». Així definí ahir el president del Govern central, José María Aznar (PP), l'augment de les pensions no contributives i assistencials que han decidit el Govern de les Illes Balears i altres executius autonòmics, com els de Catalunya, Andalusia, Astúries i Canàries. Aznar féu aquesta declaració als mitjans de comunicació que l'esperaven després de l'habitual despatx estiuenc amb el rei Joan Carles I en el palau de Marivent, on el monarca i la seva família passen les vacances.

Segons Aznar, «imaginar que les 17 comunitats autònomes de l'Estat, els 8.400 municipis, les diputacions provincials o els consells insulars puguin pujar les pensions és un autèntic disbarat, més que una febre o una epidèmia. La regla bàsica del sistema de pensions és la igualtat a tot el territori de l'Estat i aquest concepte no s'ha de posar en situació de risc perquè a alguna administració li sembli oportú o perquè és el dia del sant d'un batle».

José María Aznar afegí que «el Govern espanyol garanteix la capacitat adquisitiva dels pensionistes. Aquesta qüestió no es pot tractar com si fos una subhasta en què tothom està pendent de veure qui és el que puja més». Aznar va fer una apel·lació al pacte de Toledo, «on tots els partits acordaren polítiques comunes referides a les pensions i la seva capacitat adquisitiva. La situació creada per algunes autonomies romp aquest acord i converteix aquest país en un país de disbarats. És per això que deman seriositat a l'hora de parlar i tractar qüestions fonamentals que, en aquest cas, afecten la igualtat i la tranquil·litat dels pensionistes, hi hagi o no hi hagi eleccions a la vista».

Com es recordarà, el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich (PSIB), anuncià en dies passats un augment de les pensions no contributives i assistencials que començaria a aplicar-se a partir del proper gener, amb l'objectiu d'aconseguir, a llarg termini, una equiparació amb el salari mínim interprofessional. Unes 12.000 persones de la nostra comunitat serien les beneficiàries de la mesura. Mentrestant, el Govern central ja ha anunciat la presentació de recursos davant el Tribunal Constitucional contra l'augment de les pensions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.