cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
16°

La instal·lació del radar meteorològic al cap Blanc, sols pendent del sí de Defensa

Medi Ambient ja ha donat el vistiplau perquè s'ubiqui a la base militar

La instal·lació del radar meteorològic a la zona militar del cap Blanc de Llucmajor sols està pendent que el Ministeri de Defensa hi atorgui el seu vistiplau un d'aquests dies. Després de cercar al llarg d'anys i arreu de tot Mallorca una possible ubicació per a aquest aparell, l'Institut Nacional de Meteorologia finalment s'ha decidit per aquesta zona militar de propietat estatal. Els tècnics de Madrid realitzaren la visita al lloc seleccionat la Pasqua passada i els seus informes així ho apunten.

D'aquesta manera sembla que s'acaba amb els innombrables problemes d'impacte ecològic o d'incompatibilitat amb la navegació aèria que sempre han esdevingut quan s'ha plantejat un possible emplaçament. Agustí Jansà, director del Centre Meteorològic de les Balears, va ser qui proposà aquest indret com un dels més viables abans que el referit Institut Nacional es pronunciàs en aquest sentit. Tot i això, esmentà en el seu dia que «potser aquesta no seria la ubicació més adequada per la tasca que ha de fer, però sí l'única que a hores d'ara compta amb possibilitats».

Aquesta puntualització de Jansà obeïa al fet que sembla que amb el radar queda un petit angle de la comarca del Pla sense cobertura. Tot i això, el sofisticat aparell de darrera tecnologia tindrà un radi de cobertura de 240 quilòmetres que abastarà totes les Illes.

La seva funció consistirà bàsicament a realitzar anàlisis sobre l'atmosfera que permetin la predicció, amb sis hores d'antelació i una fiabilitat de gairebé el cent per cent, de tot tipus de fenòmens en qualsevol indret de les Balears. La seva instal·lació està considerada com una qüestió prioritària pel centre meteorològic de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.