algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Bany-Al-Bahar mobilitzà ahir el poble per «Salvar sa Torreta»

Desenes de persones desfilaren ahir fins al monument per exigir a l'Administració que en tengui més cura

«Salvar la torre del Verger». Aquest va ser el lema de la concentració popular que arreplegà ahir un bon grapat de persones, devers 200 segons els organitzadors, a la plaça de la vila de Banyalbufar convocades per l'Associació Cultural Bany-Al-Bahar.

La torre del Verger, també coneguda per torre de les Ànimes o sa Torreta, va ser construïda l'any 1579 i és un dels monuments més emblemàtics de Banyalbufar i de la costa mallorquina. A final del segle XIX passà a ser propietat privada i amb el temps ha arribat a una situació d'abandó i d'absoluta degradació. Això no obstant, va ser restaurada el 1995, gràcies al finançament del Govern balear, que arribà a un acord amb els hereus dels propietaris i es va fer amb la seva gestió durant un termini que expira el 31 de desembre de 1999.

Quatre anys després de la reforma, la torre necessita un altre cop mà de metge. Per això, moguda pel desig de conservar-la, i recollint el sentir majoritari dels banyalbufarins, l'Associació Cultural Bany-Al-Bahar s'ha posat a fer feina per aconseguir la titularitat pública d'aquest edifici i ha organitzat un seguit d'actes que començaren el dijous dia 5 d'agost passat amb una concentració de la jovenalla del poble. Va ser en aquesta reunió en què es començà a preparar la defensa de la torre, tot i que la trobada es repetí un dia després, divendres. Aquest pic s'hi citaren els talaiers i els escoltes de sa Torreta. Tots plegats prepararen un manifest reivindicatiu que va ser llegit hores després en una festa popular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.