muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Presentades vuit-centes sol·licituds d'habitatges turístics residencials

Alomar vol derogar el decret per frenar la pressió urbanística

La Conselleria de Turisme estudiarà la derogació del decret d'habitatges vacacionals (allotjaments residencials que s'exploten turísticament fora dels establiments tradicionals d'hoteleria), després de comprovar que existeixen 800 sol·licituds per engegar aquest tipus d'activitat.

El nou conseller de Turisme, Celestí Alomar, declarà ahir que «la proliferació dels habitatges vacacionals és una conseqüència de la limitació del creixement hoteler. Tot allò que no creix en planta hotelera cerca sortida en aquest tipus d'habitatges, la qual cosa suposa una forta pressió urbanística i una pràctica que no volem que es consolidi».

A més, el conseller Alomar va destacar que «la comercialització dels habitatges vacacionals no té una clara rendibilitat empresarial, en el sentit que no implica la creació d'un teixit laboral ni productiu, i suposa un consum de terreny i de recursos naturals que cal frenar».

L'any 1992, Celestí Alomar, quan era director general d'aquest departament autonòmic, ja participà en la derogació del primer decret que regulava aquest tipus d'explotacions turístiques, i ara es veu en un plantejament semblant.

Canvis de la Llei general del turisme  

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, es reunirà el septembre pròxim amb els representants més significatius del sector per proposar canvis a la Llei general del turisme, modificacions que el responsable governamental resumí en la frase «simplificar la normativa». Així mateix, Alomar insistí en la importància de les dues experiències pilot que pròximament s'engegaran. La primera està referida a la remodelació d'una zona turística i la segona, a la gestió turística d'un espai natural, de manera que combini i en compatibilitzi la conservació i l'aprofitament econòmic, una pràctica ja coneguda a altres punts d'Europa i de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.