cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.4°

Quasi 40 treballadors dels serveis d'extinció amenacen amb una vaga

Denuncien que han estat «enganats i estafats» per l'empresa Dehesa

Almenys 36 treballadors dels serveis d'extinció terrestre de l'empresa privada Dehesa Recursos Agroforestales han anunciat un vaga per als dies 9 i 10 d'agost perquè se senten «enganats i estafats» en matèria laboral. Es tracta d'una empresa peninsular subcontratada per l'empresa pública Ibanat (Institut Balear de la Naturalesa), dependent del Govern balear. Els treballadors d'aquesta empresa representen el contingent més important de les brigades terrestres contra incendis. Els 36 treballadors, és a dir, el 99% de la plantilla de Dehesa, faran efectiva la vaga si l'empresa no soluciona el seus problemes laborals. Les reivindicacions més importants d'aquest col·lectiu són «l'exigència del compliment de la legislació laboral en matèria de salaris, hores extra i condicions de feina, especialment aquelles que afecten la seguretat i el risc d'accidents».

Fins ara, els contactes que han mantingut els treballadors amb Dehesa han estat infructuosos. CCOO es queixa que l'empresa Dehesa, que té la seu a Madrid, «sempre envia gent sense tenir poder per fer negocis amb el comitè d'empresa».

El secretari general de la Federació d'Administracions Públiques de CCOO, Fernando González, i el també sindicalista Francesc Lillo reconegueren que aquesta no és la millor època per convocar una vaga, per la qual cosa han decidit sol·licitar una reunió urgent amb la Conselleria de Medi Ambient per intentar arribar a un acord abans de dia 9, i la mediació de l'empresa amb el TAMIB (Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears). Es dóna la circumstància que la dona del sindicalista Lillo és la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.