nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
15°

El Col·legi d'Arquitectes no ha pogut oferir xifres sobre els projectes visats

«Desconeix» el nombre d'expedients presentats entre el 13-J i la formació del Govern

Les passades eleccions del 13-J dugueren a la formació del nou govern, el Pacte de Progrés. Segons informacions arribades a aquesta redacció, en el temps transcorregut entre les eleccions i la formació del Govern augmentà el nombre de peticions d'obres que arribaven al Col·legi d'Arquitectes. Per això, el passat 22 de juliol aquest diari recorregué a l'ajuda del col·legi amb la finalitat que il·lustràs amb dades la informació tractada: que amb l'arribada al poder del Pacte de Progrés es reduirïa el nombre de projectes visats que passen per allà.

Una vegada que al col·legi se li demanà sobre la manera d'aconseguir les xifres esmentades, ens informaren que el secretari tècnic, Antoni Barceló, era l'encarregat d'oferir la informació. «No, no, aquesta no és la meva competència» digué Barceló, molt enfeinat. Amablement ens informà que ens podria atendre molt millor el degà del col·legi, Toni Ramis.

«Toni Ramis no hi és», fou la resposta de la secretària del degà. «I no hi serà ni demà (divendres), ni durant el cap de setmana», afegí. Deixà una nota al degà amb el que volia Diari de Balears: el nombre de projectes visats que havia rebut el col·legi a les darreres setmanes, amb la finalitat de poder contrastar les sospites.

Havia d'esperar a dilluns per tenir-ne les dades. El que sí s'aconseguí fou conèixer tot el procés burocràtic necessari per obtenir una llicència de construcció. Si el sòl és edificable s'ha de fer un projecte amb la col·laboració d'un arquitecte. Després s'ha de proposar a l'Ajuntament de la zona geogràfica on es vulgui construir. Al següent pas el Col·legi d'Arquitectes rep els projectes visats (el que ens interessa). I comencen les obres. El mateix dilluns 26 de juliol es publicà un reportatge sobre la febre constructora al final del govern PP. S'informava sobre la gran activitat als despatxos de molts d'arquitectes, i de les iniciatives urbanístiques que hi ha a Mallorca. Les xifres il·lustrarien el reportatge al dia següent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.