nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Un president socialista rep per primera vegada els reis a la seva arribada a Palma

Antich, Diéguez, Cirer i Fageda saludaren els monarques l'horabaixa a l'aeroport

El gris fou la tònica d'un dia sense dubte intens que Francesc Antich no oblidarà mai. Un temps gris, tots vestits de gris (excepte la reina, que anava de blau) i molts de nervis foren les característiques de la comitiva al 50% d'esquerres (el president del Govern i el president del Parlament, Antoni Diéguez) i 50% de dretes (Catalina Cirer, delegada del Govern i Joan Fageda, batle de Palma) que, juntament amb les autoritats militars de les Illes, encapçalades pel comandant general de les Balears, Tomás Formentín, reberen els reis d'Espanya a la seva arribada a Palma, on gaudiran de les seves tradicionals vacances estiuenques. Els monarques aterraren a la Base Militar de Son Sant Joan, que també utilitzà ahir el ministre d'Administracions Públiques, Àngel Acebes, a les 5.25 hores del capvespre. Tant Joan Carles com Sofia felicitaren Antich pel seu nou càrrec i bromejaren una mica per tal de trencar el gel del primer encontre oficial.

Una sèrie de trencaments del protocol sense dubte pel desconeixement foren assumits pels reis sense més problemes. Entre ells, un Antoni Diéguez que es passetjava devant els monarques sense pudor, o un tocament a l'espatla de la reina produït pel nerviosisme del moment foren unes anècdotes que en un futur totes dues parts recordaran amb un somriure.

Els reis varen arribar a Palma des de València. La reina partí de Madrid i recollí el seu marit, que havia anat a visitar un vaixell de la Copa Amèrica. La pluja s'aturà pocs minuts abans que l'avió, un «Falcon» de les Forces Armades, aterràs a la Base Militar, que en aquesta ocasió no era pilotat pel rei Joan Carles.

El president balear Francesc Antich va indicar que amb la rebuda dels reis a l'aeroport el dia d'ahir havia implicat una «estrena completa». I va afegir que «estic molt content i segur que tindrem temps de conèixer-nos més a fons».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.