algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

Jauregi destaca la «sensibilitat» del PSOE per arribar a acords amb nacionalistes

Antich es reuní a Madrid amb l'executiva del PSOE i en un ambient d'optimisme

El secretari general de Política Autonòmica del PSOE, Ramón Jauregi, digué ahir que els pactes del seu partit amb altres forces polítiques nacionalistes posaven de manifest la capacitat del seu partit «de vertebrar un Estat on tothom hi tengui cabuda». En roda premsa, Jauregi donà compte dels acords assolits amb els presidents de les comunitats governades pels PSOE i a la qual assistiren, a més de Francesc Antich, el secretari general Joaquín Almunia i el secretari d'Organització, Ciprià Ciscar.

Segons Jauregi, aquest encontre suposa «el canvi polític més significatiu del panorama espanyol» després de les eleccions del 13 de juny, ja que els socialistes han passat de governar en tres comunitats "Andalusia, Extremadura i Castella-La Mancha" a fer-ho en sis, en guanyar els comicis a Astúries i aconseguir-ho mitjançant pactes a les Balears i a Aragó.

Jauregi assenyalà que això «confirma que el partit ha tingut la capacitat d'integrar en el seu entorn expressions nacionalistes», que «reflecteixen un Estat divers com és el nostre» i insistí que els pactes «no són només acords per assolir el poder, sinó el projecte socialista de vertebrar una Espanya en què tothom hi tingui cabuda». Al seu parer, és «molt important» que es recuperi el diàleg autonòmic amb el Govern, «que s'ha espatllat els darrers tres anys», ja que Aznar «ha fet pactes que augmenten la sensació de greuge entre comunitats autònomes». Reiterà que en aquesta «agenda autonòmica» s'hauria de negociar el finançament, que «està encallat i que ha estat un fracàs», el desenvolupament autonòmic i l'estabilitat del model competencial, les transferències als ajuntaments i la reforma del Senat, ja que «s'ha de parlar de tot i entre tots».

Respecte a l'actual model de finançament autonòmic, digué que les tres noves autonomies governades pel PSOE compliran els «compromisos anteriors» de les respectives comunitats, però apuntà que a Aragó i a Balears «els socis de Govern volen que es denunciï el sistema».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.