algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Francesc Fiol: «Tant el Partit Popular com jo ens equivocarem si miram cap enrere»

Creu que el nou Govern no modificarà el finançament de l'hospital d'Inca

Francesc Fiol, conseller sortint de Sanitat i Consum, s'acomiadà ahir dels seus col·laboradors a la Conselleria durant els tres darrers anys: fou fàcil advertir la seva emoció, bé que "segons advertí" «s'ha dit que la política no es pot fer des de l'enyorança, i jo ho suscric; hem de mirar endavant», afegint que «tant el Partit Popular com jo ens equivocarem si miram cap enrere».

«Tenim un potencial humà darrere de nosaltres que és impressionant», explicà el polític veterà, aclarint que no parlava dels seus companys de partit, sinó «de la gent que, al carrer, ens atura per fer-nos saber el seu descontent per l'actual situació» derivada de les eleccions autonòmiques.

Els anuncis programàtics del Pacte de Progrés inclouen la modificació de diverses accions legislatives promogudes per la Conselleria de Sanitat: és el cas del Pla de salut i alguns aspectes del Pla de salut mental, entre d'altres. Fiol recordà ahir que, si bé el Pla de salut «no va ser fet al gust de tothom», sí que fou realitzat després d'escoltar totes les opcions tècniques i polítiques, perquè, al cap i a la fi, va ser redactat per tècnics. «Déu ens alliberi de pensar que tot allò que hem fet és perfecte, perquè tot és perfectible», considerà ahir Fiol, afegint emperò que «una cosa és canviar la planificació de la salut i una altra cosa és posar en marxa els mecanismes necessaris perquè aquesta planificació funcioni». Aquesta posada en marxa haurà d'arribar lligada clarament a dues fites, segons Fiol: la propera renegociació del finançament sanitari a les comunitats que depenen de l'Insalud "com és ara l'Arxipèlag", previst per l'any 2001; i la transferència competencial de l'assistència sanitària, que el ministre Romay Beccaria ha anunciat per al decurs de la pròxima legislatura estatal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.