algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

La dansa dels Cossiers, més viva que mai

El ball de «L'Oferta» va donar solemnitat a la tradicional missa de sant Jaume

Els Cossiers tornaren a ser ahir els protagonistes de les festes de sant Jaume d'Algaida. Les seves danses, més vives que mai, els vestits de colors i el ram d'alfabaguera, un a cada mà, caracteritzaren el ball de L'Oferta, dins l'església, durant l'eucaristia. La missa de festa va comptar amb la presència del nou president de la Comunitat Autònoma, Francesc Antic (PSOE); el màxim representant del PSM i soci de Govern, Pere Sampol; el batle d'Algaida, Jaume Jaume (PSOE), i la resta de la corporació municipal.

L'acte es va celebrar amb una gran solemnitat, ja que va comptar amb la col·laboració de l'Orfeó de Castellitx, que va cantar durant l'eucaristia. El rector de Petra, mossèn Bartomeu Ramis Palou, va ser l'encarregat de predicar durant la missa, mentre que el rector d'Algaida, Antoni Riutort, va fer el discurs d'acomiadament quan va finalitzar l'acte religiós.

Riutort no va voler acabar la missa sense donar l'enhorabona al nou president Antich desitjant-li que sigui un bon governant. També va aprofitar per parlar sobre l'estat de comptes de la parròquia dient que no es trobaven en el seu millor moment i va comentar que l'edifici eclesiàstic necessita unes reformes. Riutort va voler fer una especial menció a tots els nous habitants d'Algaida, una gran part immigrants, perquè se sentin integrats dins el municipi.

Acabada la missa, els Cossiers dansaren els balls tradicionals a la placeta de l'Església. El regidor de Cultura, Miquel Ballester (PSM), representava el personatge del Dimoni, espantant i posant al seu lloc la gent que feia d'espectadora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.