algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
19°

Els oblidats jardins de Son Tugores reneixen

Una brigada d'operaris de Fodesma ha encetat les tasques de neteja i adequació de tota la finca

Feia dècades que els jardins de Son Tugores romanien en l'oblit i que patien la deixadesa primer dels seus primitius propietaris i després de l'Ajuntament quan va comprar la possessió. L'aspecte d'abandó que presentava la finca, almanco en part, ja és una imatge del passat d'ençà que vuit joves de l'Escola Taller dels Tossals Verds-Dragonera, gestionada per Fodesma, hi estan fent feina. En només un parell de dies han aconseguit canviar radicalment aquesta imatge de deixadesa.

Fins ara, ja s'ha netejat tot el passeig lateral que comunica totes les marjades de la finca incloent les parets de pedra que estaven estretes per les plantes enfiladisses i que feien perillar l'estructura d'aquestes en alguns casos. També s'han llevat les herbes a un dels bancals superiors i també al safareig d'aigua que romania mig ocult per la desbordant vegetació.

Aquesta actuació forestal ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Consell Insular i l'Ajuntament i farà possible que els jardins puguin ser emprats per primera vegada aprofitant la celebració de les festes de Sant Roc. Així, hi és previst que es duguin a terme dos concerts i que es realitzin dues jornades de portes obertes els propers 9 i 10 d'agost.

Això només suposa una primera passa cap a la conversió de Son Tugores en un parc públic ja que el batle, Josep Gomila, ha indicat que l'Ajuntament demanarà la redacció d'un ambiciós projecte arquitectònic i de jardineria que afectaria els 14.000 metres que té la finca. Es desconeix encara quin pot ser el cost aproximat de l'obra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.