algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Punta Balena o l'entreteniment fet alcohol

Un 75 per cent de les intervencions del 112 relacionades amb les gateres s'han registrat a Calvià

La central de coordinació d'emergències del 112 va registrar, durant l'any passat, un total de 416 incidents relacionats amb el consum d'alcohol que necessitaren la intervenció d'una ambulància o de la Policia, sense comptar els accidents de trànsit. Segons les dades obtingudes del SIGE (Sistema Integral de Gestió d'Emergències), un 17 per cent d'aquestes intervencions corresponen a joves que havien begut alguna copa de més. De tota manera, les mateixes fonts precisaren que no totes les gateres acaben amb una telefonada al 112 o a la Policia, i que en realitat són sempre moltes més de les que en queden constància.

L'escenari principal de les actuacions va ser el municipi de Calvià, sobretot la zona de Punta Balena, a Magaluf. Aquest municipi concentrà tres de cada quatre problemes que guardaven, en major o menor mesura, relació amb el consum de begudes alcohòliques. Normalment, les persones que protagonitzen aquests incidents són turistes de nacionalitat britànica, encara que també hi ha gent de l'Illa que va a engatar-se a la zona. Un total de 64 persones telefonaren denunciant que algú que es trobava en estat d'embriaguesa els causava molèsties; quinze manifestaren que un individu, a més a més, mostrava agressivitat i fins i tot en dos casos la Policia va haver de detenir el subjecte.

En els casos d'indisposicions per ingestió massiva d'alcohol, el municipi calvianer també es troba al capdavant de l'estadística, amb 227. En segon lloc "però molt lluny" se situa Palma, amb 53 incidents. Després ja vénen els municipis d'Alcúdia, Eivissa i Alaior, però presenten dades quasi inapreciables en comparança als dos primers d'aquest rànquing negatiu.

Una proporció important de les persones que consumeixen alcohol en excés i després es troben malament marxen cap a casa pel seu propi peu després que s'avisi els serveis sanitaris, i només en alguns casos d'inconsciència total o parcial els afectats permeten que una ambulància els reanimi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.