Miquel Viñas diu que l'automedicació ajuda a la mutació dels microorganismes
«Els bacteris resistents posen en perill la capacitat per combatre les malalties»
Palma21/07/99 0:00
«Gràcies als microorganismes podem menjar sobrassada, llonganissa, formatge o pernil curat, però també per mor d'ells l'home pateix tota una sèrie d'infeccions». Ho diu Miquel Viñas Ciordia, professor de Microbiologia de la Universitat de Barcelona, que des d'ahir imparteix el curs Microbis bons i microbis dolents a l'Institut General Lul·lià. Petites diferències fan que un bacteri sigui inofensiu o benigne i l'altre maligne. «Un petit canvi fa que un determinat bacteri tengui la capacitat d'infectar. En aquell moment l'amic se'ns ha transformat en enemic».
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.