Miquel Viñas diu que l'automedicació ajuda a la mutació dels microorganismes
«Els bacteris resistents posen en perill la capacitat per combatre les malalties»
Palma21/07/99 0:00
«Gràcies als microorganismes podem menjar sobrassada, llonganissa, formatge o pernil curat, però també per mor d'ells l'home pateix tota una sèrie d'infeccions». Ho diu Miquel Viñas Ciordia, professor de Microbiologia de la Universitat de Barcelona, que des d'ahir imparteix el curs Microbis bons i microbis dolents a l'Institut General Lul·lià. Petites diferències fan que un bacteri sigui inofensiu o benigne i l'altre maligne. «Un petit canvi fa que un determinat bacteri tengui la capacitat d'infectar. En aquell moment l'amic se'ns ha transformat en enemic».
També a Illes Balears
- Un grup de joves menorquins responen a les provocacions espanyolistes durant l'acte de Ses Avellanes de les festes de Sant Joan
- Qui són els impulsors del nou partit Som Mallorca?
- Famílies, alumnes, docents i sindicats es concentren a Palma en defensa de l’educació pública
- Vicent Partal i el llibre 'Tres dies d’agost', de Josep Nualart, aquest dijous a Can Alcover
- La Flama del Canigó il·lumina Mallorca
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.