algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

Un llibre editat per Cort mostra les rehabilitacions del centre històric

Mostra l'obra realitzada en els darrers lustres i els objectius de futur

El batle en funcions de Palma, Joan Fageda, presentà ahir el llibre El centre històric de Palma: de la rehabilitació monumental a la rehabilitació integral, que té com a objectiu «la necessitat de posar les bases del que és nou dins la vella ciutat». Aqueta obra, que ha estat editada pel mateix consistori palmesà, recull la memòria de l'actució municipal en matèria de rehabilitacions en el nucli històric. S'ha de pensar que el 1965 el centre de Palma va ser declarat Conjunt Històric Artístic, i que dues dècades després començaren a prendre força les iniciatives destinades a recuperar el cor de Palma, molt malmès pel traslllat de població a l'eixample i per l'envelliment de les cases.

De fet, Palma creà dos organismes específics per lluitar contra la degradació i afavorir la repoblació. Un va ser el Patronat Municipal de l'Habitatge i el Consorci Mirall-Palma Centre. De fet, els seus actual responsables acompanyaren Joan Fageda durant la presentació del llibre.

Fageda estava molt content, i recordà que «més d'un vuitanta per cent dels objectius en matèria de rehabilitació que s'ha proposat el consistori de Palma s'han complert, i la resta també es durà endavant».

El llibre recull amb deteniment els inicis de les rehabilitacions en els anys vuitanta, amb especial menció al Puig de Sant Pere i a es Jonquet. Menció a part mereix el famós pla Urban, que cerca la rehabilitació integral de sa Gerreria, el Temple i sa Calatrava.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.