muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

La UGT denuncia que la Sala explota minusvàlids per agranar els carrers

El consistori ho desmenteix i diu que paguen el que han demanat

La delegació comarcal del sindicat UGT acusa l'Ajuntament de Felanitx d'«explotar» minusvàlids per agranar els carrers de la vila.
Segons el delegat sindical, Guillem Vadell, de temps ençà la Sala empra aquest sistema perquè és una fórmula econòmica. «A cadascun dels minusvàlids, l'Ajuntament els paga un salari que no sol pujar de les 40.000 pessetes i, al marge d'ell, no es preocupa d'integrar-los en el món laboral, ni d'oferir-los cursets de reciclatge perquè puguin desenvolupar-se en major mesura, ni res de res», digué.

Des del consistori no han trigat ni un moment a desmentir les acusacions sindicals. Joan Rigo, regidor de Serveis Socials en el decurs de la passada legislatura, explicà que «aquests joves estan contractats mitjançant el sistema que es denomina treball en suport i nosaltres sols vàrem subscriure un conveni amb el centre del qual depenien aquests minusvàlids, i els pagam allò que ens digueren que estava establert, ni una pesseta menys». Des de la UGT, les explicacions de Rigo no han estat convincents a bastament, i el seu delegat comarcal assegura la seva convicció que «cap regidor no permetria que el seu fill agrenàs els carrers per 40.000 pessetes mensuals».

Així mateix, esmenta que «aquests minusvàlids no tenen cap tipus de futur si no se'ls ajuda a reinserir-se en la societat» i acusà la Sala de «total falta de transparència».

Vadell va conloure les seves declaracions esmentant que «és una vergonya que un batle progressista com Miquel Riera implanti aquest sistema d'explotació i no els ofereixi perspectives de futur laboral».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.